Alle Recepten Overig

Goulash met rijst

Ingrediënten (4-6 personen)

Rijst (400g)

Runderlappen (600g)

2el Bloem

Boter (100g)

Spekreepjes (50g)

1 Ui

2 Knoflookteentjes

4 Paprika’s

1 Bouillontablet

Rode wijn (100ml)

1 Blik tomatenblokjes

4 Aardappels

Sperziebonen (200g)

1el Paprikapoeder

1el Tijm

 

Bereiding

Kook de rijst (zie verpakking).

Snijd de runderlappen en wentel de stukken in bloem.

Verhit de boter in een pan en bak het vlees bruin.

Bak de spekjes even mee.

Schep ui, knoflook en paprika door het vlees.

Voeg 200ml bouillon, wijn en tomatenblokjes toe langs de rand.

Breng aan de kook en laat het geheel zachtjes sudderen.

Schil de aardappels en snijd ze samen met de sperziebonen in blokjes.

Doe ze in de pan en laat het geheel sudderen (45 min).

Breng op smaak met kruiden, peper en zout.

print