Alle Recepten Soep

Pompoensoep

Ingrediƫnten (6-8 personen)

1 Pompoen (1,5kg)

1 Prei of ui

4 Wortels (300g)

1 Knoflookteen

Gemberwortel

1 el Ketoembar (korianderpoeder)

1 tl Chilipoeder

1,5L Groentebouillon

Bruine Puy linzen (75g)

3 Bleekselderij

Griekse yoghurt

Peterselie

 

Bereiding

Snijd de pompoen in grove stukken.

Bak in ringen gesneden prei in olijfolie, voeg knoflook en gemberwortel toe.

Breng op smaak met ketoembar en chilipoeder.

Roerbak de pompoenstukken en gesneden wortels mee.

Voeg de bouillon toe en breng deze aan de kook.

Voeg de linzen toe en laat zachtjes koken (35min).

Pureer de soep met een staafmixer.

Snijd de bleekselderij fijn en voeg toe aan de soep.

Laat nog 5 minuten koken.

Breng op smaak met peper en zout.

Serveer met Griekse yoghurt en strooi fijngesneden peterselie over het geheel.

print