Ingrediƫnten (6-8 personen)
1 Pompoen (1,5kg)
1 Prei of ui
4 Wortels (300g)
1 Knoflookteen
Gemberwortel
1 el Ketoembar (korianderpoeder)
1 tl Chilipoeder
1,5L Groentebouillon
Bruine Puy linzen (75g)
3 Bleekselderij
Griekse yoghurt
Peterselie
Bereiding
Snijd de pompoen in grove stukken.
Bak in ringen gesneden prei in olijfolie, voeg knoflook en gemberwortel toe.
Breng op smaak met ketoembar en chilipoeder.
Roerbak de pompoenstukken en gesneden wortels mee.
Voeg de bouillon toe en breng deze aan de kook.
Voeg de linzen toe en laat zachtjes koken (35min).
Pureer de soep met een staafmixer.
Snijd de bleekselderij fijn en voeg toe aan de soep.
Laat nog 5 minuten koken.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer met Griekse yoghurt en strooi fijngesneden peterselie over het geheel.