Alle Recepten Salades

Couscoussalade met geroosterde groenten

Ingrediënten (4 personen)

2 Paprika’s

1 Rode ui

1 Courgette of 1 Aubergine

2 Rode bieten of ½ pompoen

Wortels (100g)

3 Tomaten of Cherrytomaatjes

Couscous (300g)

Tuinkruidenbouillon

1 Sinaasappel

1el Walnootolie

Ongezouten pistachenoten of pijnboompitten

Verse platte peterselie

Verse koriander

Verse munt

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Smeer de bakplaat in met olijfolie.

Snijd de groente in gelijke stukken en verspreid ze over de bakplaat.

Rooster de groenten ongeveer 25 minuten.

Bieten of pompoen wat langer (30min), tomaten en uitjes wat korter (15min).

Schep de groenten aan paar keer om tijdens het roosteren.

Rasp de sinaasappelschil en pers het sap uit de sinaasappel.

Rooster de pistachenootjes of pijnboompitten.

Maak 500ml bouillon en breng aan de kook.

Giet de hete bouillon over de couscous en laat even wellen.

Roer de walnootolie en sinaasappelsap door de couscous.

Voeg fijngesneden verse kruiden, geroosterde nootjes en sinaasappelrasp toe.

Roer als laatste de geroosterde groenten erdoorheen.

Deze salade kan koud gegeten worden.

 

Variaties

Combineer verschillende groenten. Vervang de couscous door bulgur.

print