Ingrediƫnten (4 personen)
Pasta (300g)
2 Aubergines
4 Knoflooktenen
2 Blikken tomatenblokjes
Chilipeper of chilivlokken
1el Oregano
1tl Witte wijn azijn
Verse en gedroogde basilicum
Geraspte Parmezaanse kaas of pecorino
Bereiding
Bak de in stukken gesneden aubergine langzaam in olie.
Bestrooi ze met oregano en chilivlokken en doe de knoflook erbij.
Doe er een scheutje witte wijn azijn doorheen.
Voeg de tomaten uit blik bij de aubergine en laat 10-15 sudderen.
Kook ondertussen de pasta (zie verpakking).
Roer de gedroogde basilicum door de saus.
Breng op smaak met peper en zout.
Giet de pasta af maar bewaar ongeveer 1el kookvocht.
Doe de pasta en de saus bij elkaar en bestrooi met verse basilicum.
Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.